Blåsigt och brustna förtöjningar

Vårt nya båtägande höll på att sluta tråkigt idag och det var ren tur att det slutade som det gjorde.

Det har blåst kraftigt hela helgen. Redan i lördags när vi körde hem båten blåste det runt 12m/s i byarna och idag blåste det nog ännu värre.

när vi la till i lördags var jag inte helt nöjd. Det handlade bara om estetiska frågor som att vi hade 4 olika förtöjningstampar och sådant stör mig. Vi tyckte också det var lite dåligt med förtöjningsringar i bryggan då vi fick dela med en båt bredvid.

Igår var målet att köpa nya tampar men affären var stängd. Vi åkte ändå ut och tittade till båten och allt såg bra ut då.

Men idag var min ena dotter ute vid båten för att fixa lite småsaker och just som hon sitter där rycks ena förtöjningsringen som vår och båten bredvid var förtöjda i ur bryggan. Min dotter hoppar i land för att hålla i båtarna medan vi ringer till marinan för att de ska skicka ut hjälp till henne. De kommer snabbt och sätter i nya pollare så att vi kan förtöja om de båda båtarna. Hade hon inte varit där hade vi helt säkert haft två väldigt skadade båtar och det hade inte varit någon kul start.

Samtidigt noerar hon att vår ena aktertamp börjar bli sliten av nötandet då vi saknade ordentliga karbinhakar. Så ikväll åkte vi och kompletterade med för det första 4 likadana tampar, shacklar och hakar så det blir enhetligt och framför allt hållbart.

Sedan är det ”fantastiskt” att 4 ”snören” och lite ”järnskrot” kan kosta nästan 1300kr, men ni båtägare vet att det inte finns någon gräns på vad saker kan kosta. Och man får skylla sig lite själv när man handlar i en båtbutik och inte på Biltema eller liknande.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.