Övernattning och övningskörning

Igår kväll packade jag en kylväska med enkel middag, ”fredagsmys” och frukost för att övernatta i båten. Vädret lovade regn i stor mängd under natten och det tycker jag är supermysigt.

Ute på marinan var det ganska mycket andra bryggseglare i flera andra båtar, något jag tycker var väldigt ovanligt förra perioden vi hade båt. Då tyckte de flesta man var en idiot som hade båt för att ligga vid bryggan. Men nu tycks alltså fler ha uppskattat den underskattade njutningen.

På plats stökade jag runt i båten lite innan det började bli ruggigt och jag stängde in mig i ruffen, vred upp värmen och satt mig med lite chips, en kall öl, amatörradion och lyssnade på Lustans Lakejer. Det var ett bra tillfälle att köra värmaren lite mer ordentligt för att se så att den fungerade och hur den klarade att hålla värmen. Det fungerade bra och den behövde inte gå så ofta.

När jag kröp ner i min sovsäck stängde jag av värmaren eftersom jag inte gärna ville sova med den igång. Men framåt natten kom regnet och det var ett ordentligt ösregn som gick ut hårt för att sedan öka. Ljudet mot kapell och rufftak blev nästan öronbedövande men som sagt, mysigt. Jag väcktes av det och då hade temperaturen sjunkit i båten så jag var tvungen att dra igång värmen igen för att inte frysa och driva bort fukten. Sedan fick den gå till morgonen.

På förmiddagen vid halv elva-tiden kom Emilia ut för att vi skulle övningsköra båten och min bror med några av barnen kom för att bistå oss.

Vi övade på att lägga ut och sedan körde vi ett varv runt Herrö och Yxlö med ett stopp i en vik för kaffe och kaka. Där anslöt mina föräldrar med sin båt en stund för att hälsa.

Sedan fortsatte färden tillbaka till marinan och Emilia fick öva på tilläggning i Y-bom. det gick alldeles utmärkt förutom att det började bli svårt att få i framåtväxeln. Så imorgon blir det till att justera manöverreglage.

Kort sagt en lyckad båttur och med en strålande lärare i min bror som inte blir stressad av särskilt mycket.

När vi lagt till körde vi samma vända igen men i brorsans RIB-båt. Det gick lite fortare i 35–40 knop, klart roligt.

Natten i båten var också helt OK. Lite ensamt och inte riktigt samma sak som ens mjuka varma säng där det inte är kallt och fuktigt. :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.