Växeljustering och kort båttur

Idag åkte vi ut till båten hela gänget för att se om vädret medgav en liten båttur. Men först var jag tvungen att försöka justera manöverreglaget så att det gick att få i fram och back ordentligt.

Efter en hel del pyssel fick jag till det så pass att jag kunde känna mig något nöjd, växlarna gick i men inte riktigt med den exakta precision jag vill ha. Man bör kunna lita på det, annars kan det hända grejer vid framför allt tilläggning om man plötsligt inte får i backen. Då kan den gamla repliken ”sikta på något billigt” verkligen komma väl till pass. :)

Men jag bestämde att det var tillräckligt tillförlitligt och det var helt vindstilla i viken så vi kunde ta det hur lugnt som helst.

Så nu var det Emilias show på egen hand för första gången fast med mig, Denise, Miranda och Sebastian som gastar. Och allt gick så klart hur bra som helst. Vi körde en tur upp i Yxlö kanal och vände sedan hem igen för att hinna bada innan det skulle bli sämre väder. Men regnet mötte oss så vi fick avstå från badstopp.

När det var dags att lägga till hade givetvis regnet upphört. Emilia tyckte jag såg nervös ut när vi svängde in mellan båtarna, men jag kände mig faktiskt inte så nervös. Och in i Y-bomen kom vi också utan minsta missöde eller stress.

Och givetvis höll sig regnet borta även när vi knäppte igen båten, men något badväder var det kanske inte även om det kändes behagligt i vattnet. Jag hade lätt kunnat bada.

Om en vecka börjar semestern och då hoppas jag på det fina vädret igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.