Avtäckning av båt

Idag var vi ute på marinan för att täcka av båten för våren. Solen sken men det blåste kraftigt. Det var mycket folk ute som täckte av och tvättade sina båtar. En hel del hade redan sjösatt och körde ut ur viken, antagligen för en provtur. Det luktade som vanligt båt, en blandning av diesel och båtvax och dem vanliga ljuden av slipmaskin, högtryckstvätt och motorer som provstartades. Det är ganska behagliga ljud och lukter. Vi har ju haft uppehåll i båtägande i nästan nio år men det kändes ändå väldigt bekant.

Avtäckningen gick relativt smidigt, men jag känner mig ändå missnöjd. I höstas satsade jag på att köpa en täckställning för att snabbt och enkelt kunna täcka båten. Det blev en Easytec som består av presenning och plaströr så det verkade väldigt smidigt.

Ställningen var gjord för båtar upp till 8 meter. Ändå följde det bara med 4 stödrör som tillverkaren tydligen tycker ska räcka för att stödja upp presenningen i hela båtens längd. Det går såklart inte så hela vintern har vi varit tvungna att åka ut för att ta bort snö och vatten som samlats och tyngden av all snö har tryckt ner ställningen och knäckt VHF-antennen som legat nedfälld över taket.

Sedan det vanliga problemet, att vika ihop presenningen rätt för att få ner den i avsedd väska, det var så klart omöjligt.

Så nu är förödelsen fotograferad och jag ska försöka reklamera täckställningen som uppenbart inte fungerar. Säkerligen en utmärkt lösning för mindre båtar, men inte för den här storleken. Alternativt hade man behövt ha med minst den dubbla mängden stödrör, men även det är tveksamt om det skulle hjälpa.

Nu ser vädret inte så toppen ut framöver, men sedan ska båten bara bottenmålat och vaxas innan vi kan boka sjösättning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.