24 av 24 avklarade achievements

I Zwift finns, förutom i nuläget 25 nivåer och 3 utmaningar, också 24 achievements (utmärkelser) man kan få genom att prestera olika saker i sin träning. Jag har idag just fått min 24:e och sista utmärkelse.

Det är en stor variation på hur stor ansträngning man måste lägga ner för att få de olika utmärkelserna. Vissa går bara ut på att titta på andra cyklister i 15 minuter, ge ett uppmuntrande ”ride on” till allt från 3 till 100 cyklister, att cykla 40km i streck och liknande. Andra ger mer blodsmak i munnen,,så som att hålla 500 watt i 10 sekunder, nå olika effektnivåer ända upp till 1500 watt, cykla minst 80km/h och 100km/h, träningspass 7 och 14 dagar i en följd etc.

Det var mina sista utmärkelser jag hade kvar. Jag har just avslutat den där man ska ha genomfört minst ett träningspass 7 och 14 dagar i streck samt den allra sista, att genomföra en workout bestående av något av dom befintliga träningsprogrammen.

Det är just det här som för mig och säkert andra är den stora drivkraften i Swift och det som gör att Swift påminner lite om ett dataspel. Man kommer till nya nivåer, låser upp virtuell utrustning och får utmärkelser. Hela tiden något att sträva efter och nya mål att jobba emot.

Det kommer helt säkert nya utmärkelser med tiden och jag har fortfarande 4 nivåer kvar och en halv klättringsutmaning och en hel distansutmaning kvar, något som kommer ta en bra bit av hösten att slutföra. Efter det hoppas jag verkligen att det har fyllts på med nya utmaningar. I dagarna kommer även en ny bana som går i London.

Andra bloggar om: , , , , ,

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

Värkande hälsena

Antingen har jag överansträngt min hälsena i vänster ben i min träning, eller så har jag varit våldsam i sömnen. Igår körde jag ett mastodontpass på 2 timmar och 40 minuter. Avverkade 70km och klättrade dryga 1400 höjdmeter. När jag vaknade idag hade jag våldsamt ont i fästet mellan hälen och hälsenan och har haft ganska svårt att gå idag.

Värst har det varit efter stillasittande och när jag rör mig blir det klart bättre efter en stund. Jag har aldrig haft problem med vare sig knän eller fötter under mina aktiva år inom löpning och cykel. Någon enstaka period när jag övertränat har jag fått problem med inflammerade benhinnor.

Så nu blir det att ta det lite lugnt ett tag. Jag befinner mig just i min utmaning att genomföra ett träningspass per dag i 14 dagar i streck och har bara 6 dagar kvar tills den är slutförd. Jag har ingen plan på att avbryta och börja om på den, men däremot räcker det med att man kör någonting och det måste inte vara långt eller tufft.

När jag körde kvällens pass rullade jag en 9km lång rutt med lite lätta backar och lät mest benen gå runt. Märkligt och glädjande nog kände jag inte av hälsenan över huvud taget. Lite stapplande gång fram till cykeln kände jag lite oro för att det kanske inte var så bra ändå. Men när jag började trampa runt försvann värken och ersattes med värme och när jag klev av cykeln knappa 20 minuter senare hade jag inte längre några problem att gå.

Så några dagars lugn motion framöver så är jag nog på ”G” igen. :)

Andra bloggar om: , , , , ,

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

”Ride California” 1283km slutfört

2016-02-10_1829483

2016-02-10_1829122

2016-02-10_1653301_clean

2016-02-10_1619100

Sedan min premiär på Zwift dagen före julafton så har jag nu cyklat 1283km inomhus på trainer. Hittills har det blivit 38 timmar och 20 minuters total cykeltid. Jag har inte räknat efter, men jag tror inte jag kommit upp i den distansen sammanlagt inomhus sedan jag skaffade min trainer i december 2013. Det är ganska fascinerande. Det beror på att jag äntligen lyckats ställa om min inställning till att inte känna det som om all träning är helt värdelös och bortkastad om det inte har funnits piloter och träningsmöjligheter utomhus. Det tog sin tid att acceptera den begränsningen för mig. Men framför allt är det för att jag hittade Zwift vilket min kompis Thomas var högst bidragande till.

Vid första inloggningen på Zwift fick man välja en av två utmaningar; ”Ride California” och ”Climb Mt. Everest”, Då hade jag dålig koll på vad det innebar, men att cykla upp för Everest 8848 meter lät jobbigt och att cykla i Kalifornien lät varmare och plattare, det var så jag tänkte. Sedan förstod jag att den ena utmaningen bara handlade om att på de tillgängliga banorna samla kilometrar, 1283km och i det andra falet att samla höjdmeter motsvarande Mount Everest, 8848 meter. Nu cyklar man inte i Kalifornien, men det framgick inte om sträckan 1283km motsvarar Kalifornien på längden, bredden eller runt.

Idag avslutades utmaningen och jag har cyklat mina första 128 mil inomhus med Zwift. Det har varit den mest inspirerande inomhusträning jag upplevt tror jag.

Helgen som kommer kör jag SM på bana i Falun och efter det fortsätter både lång- och kortdistansträningen. Jag kommer åter börja med löpningen inomhus för att förbereda mig inför utespringarsäsongen och även träna ren bol-, arm- och benstyrka. Det är två månader kvar till första långa distansen utomhus så det är fortfarande gott om tid men mycket kvar att göra.

Andra bloggar om: , , , , ,

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.