Roddpass 5000 meter

Bild: Skärmdump från träningsapp ErgData

Idag blev det ett nytt roddpass på Friskis&Svettis i Haninge. Förra gången var första gången på länge och första gången i en tillgänglig roddmaskin från Concept2. Med iPhone ansluten till roddmaskinen får jag hela tiden röstfeedback om distans, tid, tag per minut och puls och vid passets slut en sammanfattning uppläst Mycket trevligt. :)

Idag blev det 5000 meter istället för 4000 som förra gången. En teknisk miss denna gången var att sladden till hörlurarna var för kort så jag kunde inte ha musik i öronen och hörde därmed heller inte röstfeedbacken speciellt bra från den position på skärmen där telefonen satt monterad. Det får bli andra hörlurar nästa gång.

En liten fundering hade jag på att klämma 10000 meter redan denna andra gång, men återgick till min plan på 5000 meter. Efteråt insåg jag att jag hade kunnat fortsätta. Gymmet hade tillräckligt många roddmaskiner för att det inte skulle bli kö.

I tabellen kan man se skillnaden, om än liten. Jag tog det lugnare idag med färre och mer kraftfulla årtag istället och det gav resultat. Tråkigt nog kan jag inte se min genomsnitts- och maxpuls trots att appen läser upp den under träningspasset. Men den verkar inte lagras på korrekt sätt. Men den låg runt 140bpm som väntat.

”Jämförelse”
Datum Tid Distans Tid per 500m tag per minut
2016-02-24 18:32 4084 2:01 33
2016-03-01 22:13 5054 1:57 28

Andra bloggar om: , ,

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.