Första båtturen med MP

Idag har det varit en spännande dag minst sagt :) Jag och MP har kört båt för första gången själva. MP har aldrig navigerat förut men har studerat lite på egen hand med hjälp av papperssjökort, utskrifter från nätet och sjökort på dator.

Min båt Monami har legat hos mina föräldrar på Muskö en tid eftersom vi varit där och sovit i båten. Men idag bestämde vi oss för att köra hem den till marinan igen och packade sjökort, dator, bränsle och fika och åkte ut.

När vi tankat och kopplat in dator och fått igång de digitala sjökorten gav vi oss av. Det gick jättebra och tack vare de digitala sjökorten i datorn var det lättare att hänga med i papperssjökorten som träning så här i början.

När vi kom fram till marinan gick även tilläggningen bra även om vi gled in lite på sned och inte sådär perfekt och rakt som man skulle önska men det blåste inte och gick sakta och fint så det gick bra ändå.

Jag antar att det var spänningen av att vara MPs första båttur som gjorde att vi helt glömde av både bad och fika så det fick vi ta på marinan istället.

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.