Tvätt av Galadriel

En vecka kvar tills vi ska köra hem båten. Då är det ju trevligt om båten är ren. Hittills har hon legat still i nästan 2 år och alldeles nedkletad med pollen och annat avfall. Vi lånade Manges högtryckstvätt med oss men väl på plats visade den sig vara trasig — igen.. Han hade tidigare haft den på service 3–4 gånger men nu sprutade det vatten inuti den och kortslöt den till slut. Visade sig senare att det var kemkittet som gått trasigt.. Så det var bara att ringa runt till Waxholms och Åkersbergas näringsidkare och till slut hittade vi en tvätt vi fick hyra för en billig penning eftersom champoneringsfunktionen var trasig på den. Ulrika tvättade större delen av båten vilket inte var så lite jobb. Men det gjorde verkligen resultat. Det hade varit mindre slit om den kunnat ge ifrån sig champo samtidigt. Isen var borta och båtklubben full av vårrustande båtägare. Fler hade problem med högtryckstvättar så när vi var klara lånade vi ut vår. När vi var klara hade uthyrningsfirman stängt så vi fick ta med tvätten hem. På väg hem hämtade vi Maria och Denise på Astrid Lindgrens barnsjukhus och väl hemma åt vi pizza. Dagen efter åkte jag ut till Åkersberga för att återlämna tvätten. Det visade sig att killen i butiken var en gammal bekant. En gång i studenttider hade jag tydligen låtit honom lifta med mig i taxi hem från en fuktig resa på Tre Remmare. Jag var säkert full som en kastrull vid det tillfället och minns inte händelsen särskilt tydligt =) Men en borttappad jacka hör till historien och ja.. Det var röriga år med mycket alkohol =) Hur som helst slapp jag betala hyran för tvätten som tack för skjutsen där för 1många år sedan =) Det var bara att tacka och ta emot och lägga butiken på minnet :)

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.