Trekker, talande GPS för synskadade del III

Idag var jag bjuden till Polar Print för att få träffa Visuaid från Canada som tillverkar GPS-hjälpmedlet Trekker. De var på Sverige-besök för att berätta om nya version 2 som kommer inom kort och där också andra språk kan bli möjliga. En hel del nya funktioner i version 2 som jag verkligen ser fram emot, bland annat möjlighet att göra rutter för att bli guidad från punkt A till punkt B.

Det tråkiga är bara att hårdvaran måste bytas ut. Den handdator som används i den nuvarande Trekker är för klen. Dock kan man ju hoppas att den hårdvaruuppgraderingen är kostnadsfri eftersom jag bara haft hjälpmedlet i ett par veckor innan den dåliga nyheten ramlade ner. Men vi får se hur det går.

De nya funktionerna verkar så grymt intressanta att jag nog lär uppgradera så fort som möjligt även om det även i fortsättningen blir engelsk talsyntes.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.