Tillgänglighetstest med ledarhund på stan del II

För några veckor sedan fick jag svaret från HO angående kinarestaurangen Ming Garden vid Medis där jag blev portad med ledarhund i september 2004.

Här om dagen blev jag uppringd av en journalist för en taltidning som intresserat sig för ämnet förr. Redan 2003 gjorde vi en Tillgänglighetstest med ledarhund på stan och testade fik. Nu var det dags igen för att se om löftet från restaurangen höll. Och för att verkligen testa var vi två hundförare denna gång.

Men allt gick bra. Vi blev artigt bemötta och inga kommentarer om hundarna. Något gick dom väl omvägar kring dem där dom låg på golvet. Och hundarna låg helt stilla under hela måltiden och skötte sig såklart alldeles ypperligt.

Nu får vi se vad det blir för repotage av det här. Ändå en saga med ett lyckligt slut i det träsk av elände som det här med ledarhundar på offentliga platser har blivit. Tål verkligen att bevakas och jag är glad att någon intresserar sig för ämnet.

[tags]Hund, Hundar, Ledarhund, Ledarhundar, Handikappombudsmannen, HO, Restaurang, Restauranger, Bar, Barer, Café, Krog, Krogen, Tillgänglighet, Allergi, Allergiker, Kinamat, Kinakrog[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.