AIS-mottagare

Teknikdåre som man är har man då beställt en AIS-mottagare, en sorts ”radar” där man i datorn kan se omkringvarande farytg. Fartygen måste ha en transponder motsvarande de flygplan har som sänder sin identitet, kurs, fart och annat. I mitt sjökortsprogram SeaClear kan jag se båtarna, vart de är på väg och deras position i förhållande till min båt. Riktigt smidigt. Under året lär fler fartyg få AIS-transpondrar, typ passagerarfartyg etc. Jag hade egentligen velat köpa en mer kvallitativ mottagare från True Heading. Den här från Nasa Marine känns lite skum och lär vara en-kanalig trots att leverantören påstår att det ska vara två. Men men, prisskillnaden får avgöra tills vidare så får jag köpa en ny den dagen antalet kanaler blir ett problem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.