Byte till IP-telefoni

Nu har jag övergivit gamla Telia efter en herrans massa år som kund. Nu tillförmån för en IP-telefonioperatör, Rix Telecom. Har lekt med Asterisk, en open source växellösning som körs på en Linux-maskin med stora möjligheter.

Maskinen står på jobbet och hemma håller jag på att skaffa lite olika typer av IP-telefoner. Några bordstelefoner och några trådlösa. Tack vare telefonerna som måste köpas in vet jag inte om jag tjänar så mycket på bytet även om månadskostnaden är betydligt lägre. Men det blir mer flexibelt. Jag kan svara i telefon överallt där jag har tillgång till bredband och jag kan antingen ha med mig en telefon som använder trådlöst nätverk eller svara direkt i datorn. Sedan kan man såklart koppla samtal hej vilt kors och tvärs.

Nu får vi se hur dett afungerar ett tag.

[tags]Telia, Rix Telecom, Rix, Telefon, Telefoni, Ip-telefon, Ip-telefoni, Bredbandstelefon, Bredbandstelefoni, Telefonväxel, Digium, Asterisk, Linux[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.