TackTick akustisk kompass

TackTick audio compassJag fick tips av en kompis som seglar att han och hans tjej köpt en akustisk kompass från ett företag i England. Det sades att TackTick som är en stor kompasstillverkare gjort än för blinda seglare som piper.

Den fungerar så att en seende skeppare låser kompassen på den kurs man ska styra. Avviker man sedan från kursen piper kompassen på ett sätt om man avviker åt babord, och ett annat om man avviker åt styrbord. Kompassen drivs som många av TackTicks kompasser av solceller.

Jag blev så glad när jag kontaktade firman för att höra mig för om kompassen fanns kvar och vad den kostade och fick veta att den slutat tillverkas men att det fanns två exemplar kvar. Jag lade genast beslag på det näst sista exemplaret! Nu selgar ju inte jag men jag ska genast testa den i båten.

[tags]Båtar, Navigering, Navigation, Kompass[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.