Marine Instrument Talker

Realtime control MITRealtime control MIT internal

Jag har ägnat våren och sommaren åt att surf aoch leta lite efter hjälpsamma produkter, dels för egen del och dels i tjänsten. Och jag har hittat lite saker. Just detta är en ”Marine Instrument Talker” från Realtime Control, ett australiensiskt företag. MIT är en enhet som kopplas till marina navigationsinstrument som sänder någon form av information i NMEA 0183-format som MIT sedan kan läsa upp med väldigt syntetiskt tal. Det är en rektangulär låda med ett antal knappar på. Den ansluts till ström, NMEA ut från instrumenten som ska tolkas samt en högtalare. Den kan bland annat läsa upp fart, kurs över grund, djup och vind och lite andra saker jag inte hunnit utforska än. Ska förhoppningsvis hinna installer adet i båten ihop med min Garmin 2110C. Då kan man bli lite mer delaktig i navigationen och slippa fråga om fart och kurs stup i ett =)

Läs mer och lyssna gärna på ett smakprov på sidan om Marine Instrument Talker

[tags]Båtar, Navigation, Navigering, GPS, Ekolod, Plotter, Sjökort, Vattendjup, Vattentemperatur, Fart, Hastighet, Knop[/tags]

3 reaktioner till “Marine Instrument Talker”

  1. Du e lite orolig att jag ska ha koll på dig med nya båten va? Som om jag inte redan har det med 99% perfekt gehör på varvtalet :D Och som om jag skulle vilja puttra fram i 3 knop, nä fort ska de gå!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.