Dags att bli radioamatör!

Jag började för säkert 15 år sedan, så jag tyckte det kunde vara dags nu!

För ett antal år sedan bestämde jag mig för att bli radioamatör. Hde gott om kopisar som pysslade med sådant och jag tyckte det var enormt roligt med radiokommunikation. Jag var nett och jämt 15 år fyllda när jag tog mitt VHF-certifikat och jag var en mycket stolt radiooperatör ombord på brorsans båt och visste inget roligare än att ropa upp kustradiostationen Stockholm Radio och be om väderprognos och trafikltor. Det intresset består såklart. Men radioamatör lyckades jag inte bli. Det föll delvis på att jag inte orkade lära mig elläran som krävdes men främst av det kravet på att behärska morse i 80-takt. Jag var inte det minsta intresserad och då skulle det heller aldrig gå att lära. Men nu är morsekravet borta sedan ett antal år och när våren kom och det vanliga radiorycket infinner sig så hittade jag en radioamatörkurs bara tre minuters gångväg hemmifrån. Dessvärre 5 hela helgdagar från 9–17 med start
imorgon, så det känns lite sådär att jobba så hårt på ens dyrbara lediga tid. Särskilt som kommande helger är fullbokade med jobb. Men det ska bli kul och vi får väl se hur det går. Jag kanske kuggar på Ohms lag eller något annat fånigt som kapacitansräkning eller nåt sånt.

[tags]Amatörradio, SK0QO[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.