Basantenn uppe

gp-9_antennIdag kom min basantenn, en GP-9M antenn från Mobinet i Karlstad. För några dagar sedan kom min stationära rigg och det kanske även kan vara bra med en antenn :-).

En mycket trevlig konstruktion med glasfiberelement. Bara att trycka ihop de inre spröten och skruva fast och sedan trycka ihop rören och dra åt fästringarna. Sedan tre stycken jordplan som ska skruvas i. Mycket enkelt.

Första gången jag satte ihop antennen fick jag nog inte ihop elementen ordentligt eftersom jag hade så vansinnigt dålig mottagning och sändning när jagprovade. När jag monterade isär antennen igen trycktes det ena elementet långt in i antennröret så att jag fick använda allehanda köksverktyg för att få tag i det och dra ut det igen. En pinne för fondue-kastrull löste problemet och jag kunde dra ut elementet igen :-).

Här kommer lite tekniska specifikationer på antennen.

En robust och välfungerande duobandsantenn med UHF-kontakt.

  • Förstärkning: 8,5 dBi (144 MHz), 11,9 dBi (430 MHz)
  • VSWR: < 1.5:1
  • Max effekt: 200 Watt
  • Längd: 510 cm
  • Vikt 2,5 kg
  • Anslutningskontakt UHF(F)
  • Sektioner: 3 st
  • Material: Glasfiber

[tags]Amatörradio, Antenn, Antenner[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.