Byte till mobila växeln

Idag bytte vårt Stockholms- och Göteborgskontor telefonisystem till Tele2’s mobila växel. Vi har tidigare kört IP-telefoni för att underlätta kommunikationen mellan kontoren. Det har förvisso fungerat bra men eftersom många av oss är så rörliga och reser mycket behövde vi en mer flexibel lösning. Alla inom firman har och utnyttjar sina mobiltelefoner flitigt så därför började jag och Joche titta på den här lösningen.

Idag kl10 inöfrdes växeln och allt verkar fungera bra så här långt. Nu har vi varsin svarsgrupp för de två kontoren och vi kan logga in i varandras grupper om vi behöver täcka upp för de olika kontoren. Och vi kan såklart koppla kunder och aktivera hänvisningar för lunch, semester och liknande funktioner man kräver av en växel.

En annan stor vinst är att man visar sitt fastnätsnummer när man ringer ut och man kan välja om det är ens direktanknytning eller växelnummer som ska synas, mycket seriöst intryck. När man hänvisningskopplar kan man inte nås på sitt fastnätsnummer men såklart via mobilnumret. Och när man skickar SMS så är det ens mobilnummer som syns.

Enda bristen jag kan se just nu är att när man hänvisningskopplar sig på semester eller sjuk och ringer ut, är det fortfarande ens fastnätsnummer som syns vilket då inte går att ringa tillbaka på. I de lägena borde mobilnumret visas när man ringer ut.

[tags]Tele2, Telefoni, Mobiltelefoni, IP-telefoni, Mobila växeln, Växlar, Växel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.