Semester på Rånö

Så var vi då hemma från årets semester på Rånö, en härlig, lugn och avslappnande vecka. Detta var andra året vi spenderar vår semester där. Förra året var ganska tråkigt väder, storm och regn när vi åkte ut och fortsatte sedan i samma stil. Men i år var det strålande sol och ingen vind när vi åkte. Jag och barnen körde Micro ända till Slangholmarna så att Jesper skulle få öva på att köra lilla båten.

Vi hyrde samma stugor i år också så det kändes välbekant när vi åter packade in oss. Båten la vi uppe i Rånö hamn detta år. Jag hade bränt mig i solen över hela ryggen, armar, bröst och axlar under färden över till ön, så för mig blev det inget bad. Har nog aldrig bränt mig så gräsligt någon gång.

Såklart besökte vi Rånö Källan och åt och drack gott. En av dagarna tog vi båten ner till Nåttarö och badade på Stora sand på ostsidan av ön. La båten på svaj utanför och lastade in alla barn och all packning i Micron. Några av oss fick nog av getingarna på stranden som kröp runt fötterna och i saftglasen och gick på promenad istället.

Vid butiken på Rånö träffade jag en av dagarna en bekant från förr som jag inte träffat på säkert 20 år och nu var han där med fru och båt. Men trots tiden som gått kände han igen mig vilket ju är lite intressant. Joche och Nanna kom ut till Rånö en av dagarna och överlämnade min nya rigg, en Yaesu VX7 som jag inskaffat.

Hemfärden blev också trevlig detta år. Stockholm Radio utfärdade kulingvarningar kvällen innan och det blåste ordentligt den kvällen vi börjat packa. Vi bestämde att barn och fruar skulle ta Vaxholmsbåten hem och vi köra hem vår båt för att slippa sjösjuka och krångel. Men när vi la ut från bryggan i stugviken var vinden måttlig och ingen sjö och det visade sig vara helt onödigt. Men det blev en lugn och trevlig överfart med kaffe och bullar.

[tags]Semester, Rånö, Rånö Källan, Nåttarö[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.