Ny GPS till båten

Jag har skaffat ny plotter till nya båten, en Garmin GPSMAP 525S. Tyvärr måste jag låta min kära stora 10″-plotter gå vidare då den är för stor för nya båten, skulle sticka upp ovanför vindrutan. Den navigator som följde med var förvisso standard helt OK, också en Garmin men denna är något alldeles speciellt och nu tycker jag plottrarna börjar bli kompetenta. 525S har både plotter och ekolod vilket jag tycker är ett måste. Bara att få ha ett enda instrument så minskar man både på utrymme och kablar. Sedan finns tillbehören Garmin GFS10 bränslemätare. Man ansluter den på bränsleslangen och i instrumentet så mäter den i realtid bränsleåtgången ganska så exakt. Då kan man se exakt vid ett speciellt varvtal hur mycket motorn drar just då och optimera körningen. Allt visas i 525S-instrumentet.

Till detta beställde jag en genomskrovsgivare för djup och vattentemp. Har man ekolod och ändå måste ha en genomskrovsgivare så ska man få veta temperaturen också innan man badar :-)

Men jag får vänta med att testa instrumentet tills i vår. Givaren är restnoterad och kan ändå inte installeras förrän i vinter eller vår när båten är på land.

[tags]Windy 22, Garmin, Ekolod, Sjökort, Navigering, Navigator, GPS, Båtar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.