Alla Stieg Larsson-filmerna på bio

I Aftonbladet idag kan man läsa om SVTs glädjande besked att även de två sista filmatiserade Stieg Larsson-böckerna kommer att gå upp på bio!

Tanken från början var att bara den första filmen ”Män Som Hatar Kvinnor” skulle gå på bio och de två senare filmerna skulle bli TV-serie. Själv tyckte jag upplägget var mycket märkligt. Förståligt om man varit osäker på om det skulle bli en succé eller ej. Men just i detta fall, med tanke på hur böckerna tagits emot av sin publik tyckte åtminstonne jag att det inte rådde någon tvekan om potentialen i filmerna.

Visserligen kan filmmanus och skådespelare vara urusla men så var det sannerligen inte denna gång. Filmen var en formidabel höjdare från första spelminuten till eftertexten.

Men nu har man alltså ändrat sig och det var ett klokt beslut. Filmerna ska gå upp i höst och tro mig, jag kommer vara där =)

[tags]Film, Bio, Stieg Larsson, Män Som Hatar Kvinnor, Luftslottet Som Sprängdes, Flickan Som Lekte Med Elden, Michael Nyqvist, Mikael Blomkvist, Noomi Rapace, Lisbeth Salander, Lena Endre, Erika Berger, Sven-Bertil Taube, Marika Lagercrantz, Peter Haber, Peter Andersson, Ingvar Hirdwall, Per Oscarsson, Stefan Sauk[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.