Avtäckning av båtar

Vilken underbar dag detta har varit och fortfarande är! Solen skiner från en klarblå himmel, fåglarna sjunger som besatta och många gator är sopade från allt grus.

Jag, Mia och Emilia åkte ut till marinan för att börja göra båtarna i ordning för våren. Vår gamla Bonum 25 som är på väg att säljas täckte vi av och satte på kapellet och köpte bottenfärg så att vi kan måla den. Dessutom kollade jag vilka filter och sådant jag ska byta innan den sjösätts.

Sedan har jag beställt hjälp med montering av drevet på Windyn. Jag hade nog tänkt göra det själv men gärna med ett kompetent vakande öga och goda råd. Sedan hade jag tänkt försöka montera en ny ekolodsgivare innan båda båtarna ska bottenmålas och sjösättas. Hoppas få allt klart till veckan efter påsk. Tyvärr hann vi inte bottenmåla idag.

Och tydligen ska jag få en ny båtplats också. Min gamla fina långskeppspalts behövs till större båtar. Lite synd på sätt och vis eftersom den har varit så bra både för tilläggning och lastning av hund och nära elskåp. Men med nya båten var den platsen ändå inte så bra eftersom båten lätt gled under bryggan vid lågvatten. Nu ska jag försöka få en ny långskeppsplats vid någon av de små flytbryggorna som vore perfekt. Måste jag ta en Y-bomsplats får jag problem att lasta på hunden eftersom hon inte kan gå på de smala skarndäcken. Men vi får se vad dom kan erbjuda.

I vart fall en helt underbar vårdag och nu är våren verkligen här på riktigt. Visst kan det komma bakslag men dom lär ha föga betydelse och inte bli särskilt långvariga. Och jag längtar hårt efter att susa fram i skärgården bland öarna igen och om någon vecka eller två är det förhoppningsvis dags.

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Marina, Vår, Vårvärme, Sol, April, Lördag[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.