På resa till Örnsköldsvik del II

saab2000Då var man äntligen hemma igen. Resan till Örnsköldsvik gick bra. Idag hade vi två inbokade visningar och möttes av betydligt större intresse och uppslutning än jag förväntat mig. Sedan är det ju fortfarande osäkert om det ger någon affärsverksamhet i den regionen men det är ju sådant man får se.

Att flyga propellerplan gick även det över förväntan. Det var inte alls lika skramligt som när jag flög sådant sist. men detta var ju ett betydligt modernare SAAB 2000W än senast då jag tror jag flög med ett SAAB 340W. Men jag måste ändå medge att jag föredrar tåg om det är möjligt. Några pluspoäng till flyget för dess snabbhet när man väl är uppe i luften, gott kaffe och skön känsla i magen när man halvslumrar. Men några tusen minuspoäng för allt strul som omgärdar flygandet.

Först ska man ta sig ut till Arlanda med Arlanda Express och sedan hämta biljetter, säkerhetskontroll och väntan. Jag är mycket väl medveten om reglerna för flyg, ändå torskade jag på för mycket vätska i mitt handbagage. Av någon anledning tyckte jag inte en flaska schampo var vätska =) Så en helt ny sådan fick jag lämna ifrån mig och slänga. Sedan pep det om mig i metalldetektorn av både skärp och munktröja rikligt försedd med metall i dragkedjor och spännen. Det är inte ofta man blir genomgången så ordentligt av en tjej, ändå var det inte så skönt för någon av oss :D Och för mig är det trots att jag kan förstå mycket i säkerhetsbestämmelserna obegripligt att de först måste genomlysa datorerna separat och dessutom öppna dem och titta visuellt. På vägen upp var jag tvungen att ha tre datorkomponenter i mitt handbagage eftersom de inte kunde åka med posten, så även det blev lite pyssel.

På hemvägen kunde jag reducera det tack och lov och dessutom byta tröja och packa skärpet i ryggsäcken så jag fick ändå en fläckfri säkerhetskontroll på hemvägen.

Nu känner jag mig väldigt mör och ska kasta mig i säng. Tyvärr är det en vanlig arbetsdag imorgon och helgen har jag lovat delta i föreningen Sveriges Ledarhundsförares årsmöte ute på Almåsa Konferens. Just nu ångrar jag mig nästan eftersom jag mycket hellre skulle vilja sova ut och pyssla med båten när det ska vara så fint väder.

[tags]Jobb, Jobba, Arbeta, Arbete, Resa, Tjänsteresa, Flyg, Flyga, Flygplan, Skyways, Golden Air, Högakustenflyg, SAAB, SAAB 2000, Stockholm, Arlanda, Stockholm-Arlanda, Flygplats, Arlanda Express, Snabbtåg, Örnsköldsvik, Övik, Scandic, Scandic Hotel, Hjälpmedel, Synskadade, CCTV[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.