Grabbtur till Askö del II

SSRS Rescue Henry Andersson

SSRS hemsida kan man se spår av vår heroiska insats för sjösäkerheten när jag och Egge satt på stranden på Askö och drack god pilsner i lugnan ro =) Vi bedömde att det inte var någon fara för andras liv och valde att själva inte lägga ut med båten. Det hade känts sådär med alkohol i kroppen. Det hade varit av mindre betydelse om man fått signaler om nöd och så berusade var vi inte. Men vi såg någon som rörde sig på båten utan att signalera och båten låg still. Bedömningen var tydligen korrekt.

2009-08-22: Observation att båt går på grund utanför Askö

Rescue Henry Andersson lämnar Trosa hamn för tredje gången detta dygn. Dygnets andra larm kommer från Sjöräddningssällskapet kl 22.30. Personer på Askö strand har observerat att en fritidsbåt går på grund, men kan inte få kontakt med båtens besättning. När Henry Andersson kommer på plats kan observeras att båten är ankrad och att den har en skadad motor. Ingen person syns dock till. En medlem i besättningen sätts därför ombord på båten och kan där väcka en sovande person. Denne berättar att han efter grundstötningen ankrade upp och kontrollerade att båten inte tog in vatten. Därefter har han lagt sig att sova för att nästa dag få hjälp av anhöriga att bogsera in båten. Haveristen är dock tacksam över att andra reagerat och assisteras till säker hamn i Sandviken på Askö, där han kan fortsätta sin avbrutna sömn. Henry Andersson är åter i Trosa straxt efter midnatt.

Följ Sjöfartsverkets blogg via RSS.

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Nynäshamn, Landsort, Trosa, SOS, SOS Alarm, 112, Sjöräddning, Sjöräddningen, MRCC, SSRS, Stockholm Radio, VHF, Sommar, Sensommar, Marina, Varv[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.