Ny våg: Wiscale från withings.com

Idag har jag fått hem en ny våg som jag beställde här om veckan, en digital våg från withings.com. Vågen heter Wiscale och är en digital våg som man konfigurerar för att ansluta till sitt trådlösa nätverk. Därefter skapar man ett konto på withings.com och kopplar vågen till detta. Alla vägningar skickas upp till kontot och lagras där och kan presenteras i snygga grafer och kurvor och man kan även ta del av det i sin iPhone-app!

Det var lite pyssel att få igång vågen och ansluta den och koppla den till kontot men när det väl var gjort fungerar allt bra. Vågen kan hantera flera användare och känner själv av vem som ställer sig på vågen. Man ska väga sig barfota för att vågen ska kunna mäta fettmassa etc och då känner den också av vem som står på vågen.

Nu har vi vägt in oss alla i familjen och angivit kön och längd.

Det som är riktigt smidigt med den här vågen är att den dessutom går att ansluta till mitt RunKeeper-konto. Varje gång jag väger mig uppdateras vikten på RunKeeper och beräkningen av kaloriåtgång vid olika aktiviteter blir så exakt det bara går.

Är man extra nördig kan man få vågen att varje vecka eller månad publicera vägningarna på Facebook och Twitter. Jag har aktiverat det på kul ett tag men tror inte det kommer vara igång särskilt länge :) Intresset för andra vad jag väger är nog ganska måttligt :)

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Vikt, våg, Vägning, Withings, Wifi, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.