Minimässa på Stockholms Syncentral

För andra året i rad anordnade Stockholms två syncentraler en minimässa internt för sin egen personal. Efter årsskiftet har ansvaret även för synhjälpmedel tagits över av Hjälpmedel Stockholm så i år var även deras personal med.

Alla de vanliga leverantörerna var bjudna och vi ställde ut i lokalerna i Långbro. visningen varade i tre timmar och det var mycket folk och stort intresse, särskilt från den nya personalen från Hjälpmedel Stockholm eftersom området synhjälpmedel var nytt för dem. Bortsett från att visningstiden som vanligt var en aning kort — bara tre timmar — så var det bättre upplägg i år, med alla leverantörer mer samlade och rejält med yta.

Vi ställde ut som vanligt vårt breda sortiment av punktskriftsdisplayer, skrivare och anteckningshjälpmedel. Det som var nytt och extra roligt att visa i år, var ett nytt kamerasystem främst för skolan. En närkamera som man tittar på papper och böckedr på bordsytan, samt en avståndskamera för att titta på annat i klassrummet, så som ”svarta tavlan”, kartor och teckningar på väggarna eller varför inte klassens snyggaste tjej/kille ;)?

Systemet har HD-kvallitet rakt igenom bildkvalliteten blir därför perfekt.

Den här mässan fick avsluta vårens visningsprogram och det blir nog inget mer stort före semestrarna.

[tags]Arbete, Stockholm, Hjälpmedel, Synskadade, Handikapphjälpmedel, Utställning, Mässa, Visning, Syncentral, Syncentralen, Hjälpmedel Stockholm, Stockholms Läns Landsting, SLL, SLSO[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.