Två veckor i vårt nya hem

Idag har vi bott i vår nya lägenhet i två veckor och trots att det blir lite mindre — om än marginellt — och husförsäljningen ännu inte är helt klar och inte gick som vi hoppats, så känns det helt rätt!

Och visst har vi börjat komma i ordning även om mycket är provisoriskt än och en hel del kartonger står ouppackade. Barnen har inte fått några riktiga sängar än. När vi lämnade huset åkte två stora lass till tippen och där ibland flera sängar som inte höl ihop längre. Så nu ligger tre av barnen på golvet på madrasser. Men än så länge är det bara mysfaktor för dem och besök hos IKEA får vänta några veckor tills efter semestern i skärgården.

Det jag saknar från huset är miljön och de perfekta strövområdena för hund. Skog och mark började 30 meter utanför dörren och man kunde i princip gå hur långt som helst. Just det var också den största nackdelen, att det var ruskigt långt att gå till allt. Närmaste affär låg nästan 2km bort.

Mer centralt än vi bor nu kan man knappast bo. Vi går under tak 20 meter till huvudingången till vårt köpcentrum och där finns det mesta man behöver. Resten ligger fortfarande på rimligt gångavstånd. Men istället är hundrastningen lite mer komplicerad med gräsmattor och hyreshus och i gengäld lite längre att gå för riktigt bra hundrastningsområden. Men närheten till tåget, bussar och affärer väger upp det. Vi har redan provat på att gå ner för att bara ta en pilsner på en krog och sedan gå hem igen, något vi inte ”kunnat” göra på över 5 år =)!

Det som varit mest påtagligt med handlingen har varit att man bara kunnat resa sig och gå ner för at handla det man glömde. Det är inte jobbigare än vad det var att gå ut och kolla posten eller kasta soporna förut. Tidigare var man trött och barnen var trötta när man kom fram till ICA och sedna återstod handlingen och hela vägen hem. Och jag tror det där kommer bli ännu mer påtagligt när vintern kommer och plogningen inte fungerar och gångvägarna ligger igensnöade. Vi kommer inte ens behöva gå i snön för att få tag i mjölk och bröd!

Vi har alltid varit en familj som gillar att gå och så kommer det nog fortsätta vara. Men nu kan vi välja att gå för att det är roligt, skönt eller nyttigt, inte för att man måste.

Kort sagt, här kommer jag trivas och även om det medförde en del sura bieffekter som det nog bloggas mer om i serien ”Sälja huset” så var allt värt det.

[tags]Familj, Barn, Bostad, Boende, Bostadskö, Bostadsmarknad, Bostadsmarknaden, Hus, Villa, Radhus, Hyreshus, Hyresrätt, Lägenhet, Haninge, Handen, Blinda, Synskada, Synskadade[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.