Apple Airport Express

Vi letar förtvivlat efter en bra lösning för vår musik. Nu när vi flyttat känns problemet mer påtagligt, eller så är det bara skatteåterbäringen som gör det =)

All musik finns på datorn och kartongerna med CD-skivor är undanställda, antagligen för evigt och dessävrre står stereon på samma ställe och lär inte heller den plockas fram igen är jag rädd.

Så nu behöver vi en lösning för att spela upp musiken från datorn och helst i hela lägenhetens båda våningar.

Jag har tittat lite på Airport Express som ansluts till nätverket trådlöst eller via ethernet och den kan sedan spela upp musik strömmande från ett eller flera itunes-bibliotek. Det som gör det hela ytterligare atraktivt är möjligheten att fjärrstyra med iPhone.

Så lösningen ser perfekt ut, det går att spela upp musiken i en eller flera och vi testar just nu med 2, en för varje våning. Problemet blir nu bara att hitta både snygga och ösiga högtalare. Ska vi ansluta de vi har krävs en förstärkare mellan och då blir det åter igen mycket prylar. Vanliga datorhögtalare vi provar med nu har sin egen volymkontroll vilket gör det där med fjärrstyrning lite haltande.

Men i väntan på något bättre testar vi detta.

[tags]Dator, Datorer, PC, Mac, Airport Express, Mac OS X, Mac OSX, OS X, OSX, iTunes[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.