Ny cykelsäsong

Sedan vi flyttade för 2 år sedan har tandemcykeln mest stått i källaren, med trasig växelförare och slitna bromsar och ingen har haft lust och ork att lämna in den på lagning. Det största problemet har väl egentligen varit att jag haft svårt att hitta någon cykelpartner som velat cykla längre och oftare än de korta turer här hemma som vi gjorde.

Men i vår lämnade vi in cykeln på service och fick allt fixat och den blev som ny igen. Jag och Egge började prata om halvvättern som jag tyckte vi skulle cykla i sommar, medan Egge var mer realistisk och pratade om 2013.

Idag cyklade vi hur som helst cykeln från Handen till Älvsjö för att ha den närmare både där jag jobbar och där Egge bor. Det blev den första långturen jag någonsin gjort tror jag, sedan jag cyklade på Gotland i mellanstadiet och inte ens då tror jag vi cyklade så långt i ett streck.

Med lite felkörning blev det allt som allt 2,7 mil och tog lite drygt 1 timme och 20 minuter. benen kändes som träpinnar vid framkomsten och tröttheten var enorm! Jag som ändå löptränar en del trodde detta skulle blivit en lätt match, men vid cykling används helt andra muskler visade det sig och de behöver tränas mer :)

Men i övrigt gick cykelturen bra nästan utan missöden. Vi var tvungna att stanna till på Sportson i Handen för att pumpa hjul och justera sadelhöjd och då drog jag av en bult. Men som vi befann oss på en cykelaffär var det lätt avhjälpt och färden kunde fortsätta vidare.

Det var enormt roligt att cykla lite mer långfärd. det blir så mycket mer varierande istället för att bara cykla ett varv i närmiljön och jag tycker det är lite roligare när man cyklar i trafiken, genom orter, det känns liksom mer på riktigt :)

Nu får vi se om vi lyckas hålla det här vid liv bara. Det är väl det stora kruxet :)

Följ mig på RunKeeper!

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träning, Vätternrundan, Halvvättern, Vättern[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.