Flaskpost från Rånö 2012 del I

Årets semester på Rånö är här och började riktigt bra. Vädret växlade från regn till sol även om det blåste en hel del. Barnen längtade hit ut igen vilket kändes roligt eftersom några av dem tidigare år varit uttråkade och till och med åkt hem. Även om de vände tillbaka igen då så känns det kul att de i år verkar uppskatta det mer.

Packningen blev optimal och och inget vitalt verkar glömts kvar hemma. Resan underlättades av att vi fick den tunga delen av packningen körd i bil ner till Nynäshamn. Lastningen på och av båten gick smidigt och alla hjälpte till utan att knota. Inte utan att man kände sig stolt över alla barnen!

Här ute är allt välkänt. Vi är här för sjette året i rad även om vi växlat stuga lite från år till år. Här känns fiskmåsarnas skri klart mer rätt placerat än runt hustaken hemma i stan och bildar liksom en perfekt melodi med havet och vinden.

Maten blir som alltid enkel och lätt, något som man skulle förakta hemma eller åtminstone tycka var aningens tråkigt. Spagetti och köttfärssås på burk, varm korv med bröd och te och mackor smakar här ute helt annorlunda och jag ser fram emot övriga dagar med burkskinka, färskpotatis, sill etc.

Någon dag blir det grillning och onsdagen är nästan av tradition vigd för ett besök på Rånö Källan vilket är en klar favorit.

Men idag har vi vuxna inte gjort så mycket precis som det ska vara. Vi fällde ut våra brassestolar och skrattade åt barnen som skulle göra allt på en gång, fiska, bada, klättra i berg, tälja och skjuta med ärtrör. 1,5 stora paket gula ärtor gick åt inom loppet av några timmar :)

Men det är ju inte det att man inte minns hur det var och även jag kan få lite kryp i kroppen av rastlöshet av allt för mycket stillasittande och strandhäng även om de första dagarna brukar gå bra. Men jag har hunden med mig som behöver långa promenader :)

Några olyckor hann vi också med men det rörde sig om täljskador i fingrar men inget allvarligt och sådant som snabbt skapar respekt för knivar.

Dagen avslutades med bad och bastu som vi bokat varje kväll i veckan. Det var tydligen svalt i vattnet, men jag badade inte eftersom jag vaknade med lätt halsont som under dagen övergick i lite ledvärk och snuva. Min första förkylning på bra länge, så typiskt!

Klockan 23:02 efter te slocknade alla fyra barnen som ljus och även jag kommer ha lätt att sova. Måsar, blåst och vågor på avstånd och ibland ljudet av skratt.

Och sova ska jag göra nu… :)

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.