Flaskpost från Rånö 2012 del VII

Så har då dagen D kommit och vi rustar för hemfärd. Vi är familjen som alltid är ute i sista stund och därför började vi packa en halvtimme innan packningen skulle hämtas. Men som vi är ganska många i familjen gick det med ett rasande tempo och ett kort intensivt kontrollerat kaos uppstod när det packades, tömdes aska ur spisen, diskades, sopades, skurades och kastades sopor.

Så allt var klart i tid! Ändå hämtades packningen en halvtimme senare än vad vi trodde så vi hann till och med ha lite tråkigt :)

Idag är det vackert väder som alltid när man ska åka hem och vi dricker kaffet uppe på soldäck på Utöexpressen. Alla är ganska trötta och känner nog på olika sätt att det är rätt OK att vara på väg tillbaka till stan.

Bakom oss ligger nu mitt lilla paradis som försvinner allt mer i fjärran och det lär dröja innan jag återvänder hit. Det finns så mycket kvar jag vill göra och njuta av och jag vet att jag kommer känna likadant när sommaren så småning om till slut dör och blir höst. Men det finns mycket kvar att se fram emot! Men det dröjer sig ändå kvar en sorts tungsinne som det är svårt att sätta fingret på. Det kanske ändå är beviset på att miljöombytet är nödvändigt och gör någon sorts nytta. Jag hoppas i alla fall att jag ska få njuta mer av havet innan sommaren är slut.

Nu ska vi bara ta oss hem. Det är någon sorts segeljippo i Nynäshamn men vi blir ändå mötta och får hjälp med packningen och får skjuts hem. Där blir det laddning av tvättmaskin och middagsplanering och vips är vardagen här igen.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.