Semestern slut

Så var det då slut på ännu en semesterperiod och för första gången på 3–4 år känns det helt OK att gå tillbaka till jobbet och inte ett tungt måste.

Fast egentligen börjar jag inte jobba idag utan redan i torsdags var tanken. Men förra söndagen såg det kommande vädret värdelöst ut och vi hade inget planerat och det kändes som om de tre återstående semesterdagarna lika gärna kunde sparas till ett annat och bättre tillfälle.

Så jag började jobba så smått redan förra veckan. Det fanns sannerligen inte mycket att göra. Verksamheten i Älvsjö var stängd på grund av ombyggnad och semester men det blev ändå lite förberedelser, några som började ringa och lite sådant.

Men det är en ganska skön känsla, att kunna gå tillbaka till jobbet efter 4 veckors ledighet, 3 dagar för tidigt och känna att det är OK, mer än så, rent av trevligt att åter igen gå igenom korridorerna. Jag kan nog ärligt säga att det var nog 10–12 år sedan jag satt på ett arbete och kände att jag gjorde nytta, behövdes och drev något framåt. Åren där emellan har varit viktiga eftersom de tagit mig hit men jag har inte känt att jag skapat något eller utfört något viktigt.

Här hjälper jag förhoppningsvis människor framåt i sina liv med hjälp av teknik och jag tror åtminstone såhär långt att det passar mig utmärkt. Det här första halvåret har givit så mycket positiv feedback från både kollegor och klienter att det känns bra att komma hit, efter semestern och varje morgon. Visst längtade jag lite efter ledighet där i slutet på juni, möjligheten att sova längre flera dagar i streck, men jag kände mig inte utmattad, slut och bränd som många gånger tidigare. När det var dags att börja igen, fanns ingen av den klassiska ångesten över att det var slut. Ja, att sommaren tar slut ger mig alltid svårmod, men inte att semestern är slut och jobbet börjar igen.

Det är en skön känsla man hoppas ska bestå och som man gärna skulle unna fler!

[tags]Arbete, Jobb, Semester, Ledighet, Sommar, Jobbångest, Ångest, Utbränd, Utbrändhet, Stress[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.