Resa till Örebro

”On The Road Again”

Om det är något från mitt gamla jobb jag saknar så är det resandet. Det är något trivsamt med variationen ibland och det gamla ordspråket ”målet är inget, vägen är allt” kan stämma ibland. Att boka resan, sitta här på tåget som nu, med en kopp kaffe och en kanelbulle. Jag trodde det skulle vara helt slut på detta nu i mitt nya nio till fem-liv :)

Men idag bär det av mot Örebro och kollegorna på Syncentralen där och vi ska prata smartphones och utbildningsinsatser. Förra gången jag var här var det som representant från en leverantör, nu är det kollegor på sitt sätt. Märkligt så det kan bli.

Det är också märkligt hur livet och möten blir ibland. Förra gången jag var här under senvintern straxt innan jag bytte jobb, träffade jag en gammal bekant från tonåren. Min gamla GoalballW tränare som jag inte träffat på över 20 år tror jag. Rätt vad det är är vi snart kollegor och nu ses vi snart för andra gången inom loppet av ett år. Jag log lite idag åt att på den tiden så tyckte jag hon var så okristligt gammal :) Jag var 17 eller 18 och hon 5–6 år äldre. Hon måste således ha varit runt 24–25 och jag tyckte då hon var lastgammal :) Sådär som tonåringar tycker när det gäller de som passerat 19 :) Nu mera är åldersskillnaden knappt mätbar procentuellt :)

Resan har gott bra och all ledsagning till och från tåg inklussive tågbyten har gott perfekt. På varje station finns en liten mötesplats där det är tänkt att man ska träffas om man har ledsagningsbehov. På Stockholms centralstation är det en skylt på en pelare i entréhallen mot Vasagatan. Skylten sitter på en av pelarna och inte alls särskilt lätt att hitta. Idag var enda gången jag lyckades tack vare en hjälpsam resenär som tyckte jag såg vilsen ut som gick fram och tillbaka och vimsade :) Jag visste ju vart den fanns på ett ungefär men det är långt ifrån tillräckligt i en centralstationshall :)

Men vi fann varandra till slut. Bytet i Halsberg som alltid brukar strula med ledsagare som inte kommer i tid eller inte kommer alls, funkade perfekt även det. Nu på väg hem hade jag inte behövt boka någon ledsagning. Jag ser i SJs rese-app att vi inkommer på spår 5 och därifrån skulle jag ha hittat lätt själv bort till taxistoppet vid Arlanda Express.

Men snart är jag hemma igen, en kort resa över dagen och jag vet inte om och när det blir något liknande nästa gång.

[tags]Arbete, Arbeta, Jobb, Resa, Tjänsteresa, SJ, Tåg, X2000, Snabbtåg, Ledsagning, Ledsagare, Ledsagarservice, Synskada, Synskadade, Funktionshinder, Syncentral, Syncentralen, Stockholm, Stockholms Central, Örebro, Arlanda Express, Taxi, Färdtjänst[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.