Qstarz Bt-Q1000XT GPS-datalogger

Inför vårens cykel- och båtsäsong har jag nu beställt en GPS-logger, en Qstarz BT-Q1000XT GPS-datalogger. Det är en väldigt liten och smidig logger på ca 7x4x2cm och med en batteritid på 42 timmars kontinuerlig drift. Den har bara 2 knappar och ett antal lysdioder för att visa status.

Hitills har jag använt telefonen för att logga i träningsprogrammet RunKeeper. Men när vi cyklade Roslagshösten 2012 blev det väldigt påtagligt att telefonen inte riktigt orkade så länge. Dels krävdes ett extra kraftfullt batteri för att strömmen skulle räcka, men vart efter milen och timmarna rann iväg blev telefonen segare och segare och vid två tillfällen stannade loggningen och det var av ren tur jag upptäckte det och bara förlorade 4–5km.

Så inför framtida långlopp, inte minst Vätternrundan 2013, så blir det nu en riktig logger. Den sparar den väg man färdas och man kan ställa in hur ofta den ska uppdatera sig. Man kan också med en enkel knapptryckning spara en specifik plats oberoende av spåret. Sådana här utrustningar används ofta i fotosammanhang om man har en kamera utan inbyggd GPS för att senare kunna geotagga sina bilder så man kan se vart de är tagna.

Denna logger är dessutom extra bra för mig eftersom den också avger pipsignaler för att ange sin status på en rad olika sätt. Dels vid start, när den har hittat sateliter, när automatisk loggning påbörjas och avslutas, när platser sparas manuellt och givetvis vid fel.

Nu ska den testas under hösten men jag tror att det blir perfekt. Den kan också komma väl till pass som sagt vid fotgrafering och när blogginlägg ska geotaggas.

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus, Blog, Blogg, Bloggar, Bloggkarta, Bloggosfär, Bloggosfären, Karta, Kartor, Geotag, Geotagg, Geotaggar, Geotags, Geotagging, GPS, GPS-logger, Logger[/tags]

En kommentar till “Qstarz Bt-Q1000XT GPS-datalogger”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.