Cykeltillbehör

Idag var det dags att komplettera cykeltillbehören lite till den nya cykeln. I helgen bär det av på en första premiärtur med min pilot Egge då vi ska ta en runda på ca 10 mil. Det blir cirka Haninge -> Sorunda tur och retur.

Så idag har jag införskaffat mina första cykelskor. Det blev ett par Shimano XC50 MTB-skor för SPD-pedaler. Sedan blev det regnskydd till skorna och handskar.

När jag kom hem kände jag mig bara nästan nöjd med inköpen. Skorna passade perfekt och jag gillar speciellt ”pumpspännet” som denna modell har.

Det som känns mindre bra är att cykeln var utrustad med SPD-pedaler från början och jag gick i valet och kvalet om jag skulle fortsätta med SPD eller byta mot SPD SL som är en variant på SPD-systemet men där skon har en större yta mot pedalen och sitter hårdare fast när man klickat i skon.

Nu när jag provade så satt skon inte helt fast i sidled och det kändes så här i test inte helt bra.

Men nu är det försent, eller rättare sagt blir dyrt att byta både skor och pedaler samt tvinga min pilot att byta skor vilket känns lite elakt. Det blir ett test med det här under våren så får man se om man tycker likadant framöver. Även om det kostar en slant att byta skor och pedaler är det ändå inte skrivet i sten om man skulle vara missnöjd även framöver i praktiken.

Så på lördag bär det av längs vägarna. Hoppas vädret är bra och det ska bli spännande att se om orken finns där eller om min månads bortavaro gjort att jag fått bakläxa i träningen :)

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus[/tags]

3 reaktioner till “Cykeltillbehör”

  1. Japp, det går ju att spänna pedalerna. Och inte måste både pilot och slav ha samma system heller. Vi har ju separata pedaler ;)

    1. Oestetiskt med olika :) men nu har jag ju köpt skor så jag får ge det en rejäl chans :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.