Måste komma igång med träningen

Jag har verkligen inte gjort något sedan jag kom hem från Nicaragua. Jo, jag köpte ny tandemcykel inför nästa cykelsäsong och de långlopp som är planerade då och en vecka efter hemkomst tog jag och Egge en premiärtur, en runda på lite drygt 10 mil. Men det blev sista cykelturen för i år för kort senare kom vintern och snön med full kraft.

Jag var sjuk när jag kom hem från Nicaragua och här hemma drogs alla med magsjuka och en vecka senare gick det på jobbet så jag fick tillbaka slänga av det. När magsjukan började lugna ner sig kom förkylningarna och det har inte känts bra kort sagt att träna i kroppen.

Idag började jag plocka bland mina träningsväskor. Jag har en för cykling där jag förvarar skor, hjälm, cykelbyxor och handskar etc och idag lade jag ner pulsklockan som fortfarande legat ouppackad i Nicaragua-väskan :) Sedan tog jag itu med löparväskan och flyttade över grejerna till en hel väska eftersom hunden bitit sönder den gamla i jakt på godis.

Och i affären idag högg jag några energidrycker för att fylla på och då sa min fru att jag nog snart kommer igång eftersom jag börjat pilla med träningsgrejerna. Ett säkert tecken på att det börjar suga lite i träningslusten tydligen :)

Men det är ju märkligt hur lätt det är att sluta och tappa kontinuitet i träningen och hur svårt, nästan omöjligt det är att komma igång igen. Ursäkterna bara radar upp sig och är man sjuk så är man, men ursäkten att hantlar och skivstång står på balkongen och där är det kallt så här års kanske inte är helt godtagbar :)

Så nyår får bli slutet på ätandet av godsaker. Jag har fortfarande lyckats behålla vikten jag hade när jag kom från Nicaragua. Dock syns det på rygg och armar att jag latat mig i över en månad.

Får vara slut på det nu :)

[tags]Träna, Träning, Cykel, Tandemcykel, Löpning, Styrketräning, Löpband, Fitness, Energi, Hälsa, Sjuk, Magsjuk, Magsjuka, Förkyld, Förkylning, Trött, Trötthet[/tags]

En kommentar till “Måste komma igång med träningen”

  1. Jag har inte heller kommit igång med träningen efter resan vännen .. Jag tror att kroppen e helt slut och behöver återhämta sig ! Men efter nyår … Då jäklar :D kram o tack för att du finns

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.