De nominerade för Kristallen 2013

Bild: Mot Alla Odds 2013 deltagare gruppbild

Idag presenterades vilka som är nominerade till Kristallen 2013 som är den svenska TV-branschens pris. När vårt program Mot Alla Odds rullade i TV-rutan i våras var det många som var helt säkra på att vi skulle finnas med åtminstone bland nomineringarna.

Jag som hela tiden varit lite skeptisk hoppades givetvis att de skulle få rätt. På samma sätt trodde jag nog inte att programmet skulle innebära så mycket även om jag hoppades att det skulle leda till något bra. Men det var verkligen upp som en sol och ner som en pannkaka :) Bara några veckor efter sista avsnittet avtog igenkännandet, kommentarerna och folk som kom fram på stan. Flera av oss som hoppats på att det skulle leda vidare någonstans blev nog lite besvikna. Jag har haft ett par gratisföreläsningar och ett par gratisföreläsningar inbokade, men rik blev jag inte och ingen stormande efterfrågan heller.

Om jag är besviken? Jag är väl det på något vis eftersom jag tänker såhär. Riktigt vad jag hade velat få ut av det å andra sidan vet jag inte. Jag känner väl inte ens att jag skulle ha tonvis med kloka ord att säga på föreläsningar. Det är väl bara det att det stör mig att ytlighet lever längre.

Jag hade inte haft något emot att gå på Kristallen-galan och representera programmet, som åtminstone om man fick tro den positiva stormen på nätet, gav många väldigt mycket och var allt annat än ytligt.

Men hur kan man tävla emot SVTs ”Drömmen om landet”, SVTs ”Modellpojkar”, Kanal 5 ”Nybyggarna”, TV3 ”Svenska Hollywoodfruar” och Kanal 5 Ullared :) Jag är lite partisk kan man säga, men kan nog tycka att Mot Alla Odds borde funnits med här.

Men det är något jag uppenbarligen inte förstår. Men vi är i gott sällskap. Det förvånar mig verkligen att inte heller Let’s Dance finns med bland de nominerade, ett ännu mer populärt program. Kristallen ska ju uppmuntra nytänkande och Mot Alla Odds är åtminstone i svensk TV väldigt annorlunda.

Att jag inte kommer titta på galan i år har inget med bitterhet att göra :) Jag har bara strötittat någon enstaka gång.

Här kan du se hela listan med alla nominerade program.

Håll koll på bloggen och gå gärna in och gilla min Facebook-sida.

Mot Alla Odds Teaser

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Kanal 5, Kanal5, TV3, Reality-TV, Realityserie, Media, Mot Alla Odds, Kristallen, Kristallengalan, TV-priset, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Synskadade, Rörelsehindrade, Döv, Döva, Teckenspråk, Handalfabetet, Amputerad, Amputerade, Tillgänglighet, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Djungel, Stilla havet, Atlanten[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.