Sweden Bike Expo 2013

Bild: Joakim Nömell och Alexandra Engen på Sweden Bike Expo 2013

Idag har jag varit en sväng på Sweden Bike Expo 2013 på Kistamässan. Jag var där både som besökare och som attraktion :) Tanken var att jag skulle berätta om hur viktig cykling är som sport för mig som funktionsnedsatt och antagligen lite också om vikten av och svårigheterna med att hitta piloter att cykla med.

Men till föreläsningssalen dök det inte upp några besökare. Så vi återvände till montern och pratade med besökare där istället. Jag provade handbike och fick äran att prata och fotograferas med världsmästarinnan i mountainbike sprint, Alexandra EngenW. Ett trevligt och roligt möte :)

På mässan träffade jag även en bekant från barndomens glada dagar. Denna lilla värld, som ibland kan låta det passera 20-tals år och så möts man plötsligt i något gemensamt sammanhang. Jag försökte locka bekanten som var aktiv triatlet att även bli tandempilot, men jag tror det togs emot ganska svalt :) Men det var värt ett försök.

Efter ett avslutande varv på mässan är det nu dags att åka hem. Inget direkt sensationellt. Jag och min pilot och vän gick förbi Garmins monter för att klämma på deras nya action-kamera, Garmin Virb Elite. Den skapade ha-begär helt klart. Med den kan man filma sina aktiviteter och ansluten exempelvis till en cykeldator, kan man få med sådan data i bild så som puls, kadens, fart och naturligtvis position.

Kameran kändes kompakt och bra kvalitet som väntat. Jag blev dock lite besviken på att kameran är helt fri från ljud och vibrationer så den blir svår för mig att styra utan seendes hjälp. Inspelningsreglaget var ett fysiskt skjutreglage men av- och på-knappen var en vanlig tryckknapp och utan ljud eller vibration som bekräftelse kan jag inte veta om kameran är påslagen.

Det skulle även vara bra för seende. För kameran är tänkt att kunna monteras ovanpå hjälm exempelvis och då är det svårt att veta om kameran börjar spela in eller om den stängts av eller om batteriet är slut.

Så det blir ett klart minus och gör det svårt att motivera ens för mig själv att skaffa en. Så jag får väl prata tillräckligt varmt om den så att min pilot köper en istället :)

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Handbike, Handcykel, Mässa, Kistamässan, Cykelmässa, Sweden Bike Expo, Alexandra Engen, Garmin[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.