Flaskpost från Rånö 2014 del VI

Näst sista dagen bjuder även den på strålande sol. Efter frukost beslutar vi oss för en promenad norrut på ön mot Skutviken. Det är lite tråkigare väg än den söderut mot Norrö med mestadels skog men Skutviken är fin och en populär naturhamn för fritidsbåtar. Här lät vi hundarna bada och satt en stund på klipporna och njöt av värmen. I viken låg ett antal båtar med folk som badade och pysslade.

När vi hörde muller av åska från fastlandet i väster började vi gå tillbaka igen. Inte för att vi trodde på oväder. Det blev glass i butiken innan vi gick tillbaka till stugbyn. Där fick vi veta att mamma Ulrika i den andra familjen bestämt sig för att åka hem på grund av sjukdom. Tråkigt att det ska behöva vara så och med så kort tid kvar.

Jag läste bok och vilade under eftermiddagen inför kvällens planerade restaurangbesök. Vi åt gott och det blev alldeles för dyrt men miljön är verkligen fantastisk. Under middagen satt jag och var lite nostalgisk och flög iväg i mina egna tankar lite. På något vis känner jag på mig att detta är slutet på vår sjuåriga tradition. Jag minns första gången jag var på Rånö och åt på restaurangen. Det besöket i augusti 2002 resulterade i många besök framöver och vår semestervecka från 2007 och framåt tillsammans med familjen Pålsson.

Men nu är det nog slut på detta. Den andra familjen har andra planer nästa sommar och våra barn börjar bli stora och tycka detta är för tråkigt. Visst, man kan alltid åka hit över dagen eller en helg för att bada och äta. Men när vi satt i Skutviken i förmiddags och på restaurangen ikväll kändes det som om det aldrig blir som förr igen.

Kvällen avslutades som vanligt utanför stugan med surfplattor och spel. Den mesta packningen är under kontroll så imorgon är det nog bara slutklämmen med det sista och städning.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.