Ny videokamera, Canon HF G25

Nu är det dags för ny videokamera och valet föll på Canon Legria HF G25 från Cyberphoto. Jag ska inte säga att jag gjort en jättestor research. Jag hade en budget och ville vara Canon trogen samt ha en bra videokamera i konsumentsegmentet. En kamera som har bra ergonomi, bra bild och ljud och det jag kallar för rätt format på en videokamera. Jag har haft både kameror som varit konstruerade mer i en stående variant och bandkameror som på grund av mekaniken blivit breda och det har jag inte gillat. En kamera ska ha avlång liggande design och ligga bra i handen.

Den här kameran har ett internminne på 32GB och plats för 2st SDXC-kort vilket ger möjighet till lång inspelning. Det medföljande batteriet på 850mAh var lite i klenaste laget med en dryg timmes inspelningstid enligt specifikationen, så det får bli ett större batteri med tiden.

Nu hoppas jag det ska bli roligare att videofilma igen och enklare att arkivera det inspelade materialet för framtiden. Arbetet med att överföra de sista gamla DV-banden till dator måste slutföras så att allt finns på dator mer tillgängligt.

[tags]Video, Familj, Barn[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.