Bedrägeriförsök

Det gäller verkligen att vara försiktig även i sitt eget hem. I helgen när jag var bortrest och familjen var hemma höll det på att hända som vi varnat våra barn för. Vi försöker få dom att alltid låsa ytterdörren även när vi är hemma. Trots att vi har pling-plong-klocka när dörren öppnas och hundar som för väsen är lägenheten stor och det är svårt att hålla koll på vem som kommer och går. För några veckor sedan var det andra hyresgäster som blev av med värdesaker på grund av att någon smugit sig in genom den öppna dörren och plundrat jackor från plånböcker.

Min ena dotter var lyckligtvis på undervåningen när det plingar i dörrlarmet. Hunden skäller men ingen ger sig till känna. Dottern rusar ut i hallen och finner ytterdörren på glänt och ingen utanför. Ingenting blev stulet den gången.

Igår när jag var på jobbet och familjen hemma ringer det på dörren. Två killar utanför som inte legitimerar sig och som min fru uppfattar det, uppger att dom kommer från Hyresgästföreningen. Man berättar att en bil kommer placeras i ett närbeläget garage som alla medlemmar ska få tillgång till, bara man får ta alla körkortsuppgifter. Hela grejen lät så ytterst osannolik och dessutom har vi inte körkort någon av oss men man kan undra vad syftet med den här sortens bedrägeri är? Att komma över personuppgifter för att sedan använda ens identitet?

Trots att min fru inte är helt säker på att killarna sa att man var just från Hyresgästföreningen så har jag kontaktat dem för att informera. Att informera fastighetsägaren om att det smyger runt konstiga figurer i portarna känns inte längre som någon idé då det inte är nytt för dom och inga åtgärder vidtas.

Så det gäller att fortsätta vara noga med att låsa dörren och rent pedagogiskt var det ändå bra för att några hemmavarande barn fick se konkret att det vi varnat för, både vad gäller att obehöriga smyger i dörrarna och att okända ringer på och försöker lura folk faktiskt förekommer. Tyvärr har och kommer människor bli lurade.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.