Hembesök av BVC

Idag hade vi hembesök av Barnavårdcentralen BVC. Att få hembesök av BVC känns inte det minsta konstigt. Jag vet de som känt sig kontrollerade och misstänkta och liknande. Själv väljer jag att se det som något positivt. Ser man några missförhållanden så är det bara bra för barnen.

Det som var lite extra roligt som fick tidsaxelnatt gå runt i huvudet på mig, var att det var samma ”BVC-tant” nu för med vårt första barn. Det var som om det inte gått nästan 19 år sen senast. Det måste vara roligt att följa en familj så länge och se 5 barn växa upp.

Dagens hembesök gick hur som helst bra. Lilla Theodor har gått upp ca 500g sedan fö´dseln på bara två veckor. Nu väger han över 3800 gram. Det ledde till det naturliga ämnet amning som i stort sett alltid fungerat bra för min fru med några undantag. Jag är glad att hon är av den ”gamla” sorten som anser att amning är viktigt och inte en sån där principiell amningsvägrare av vilka skäl de nu må vara. Jag är glad att hon inte är en sådan mamma som matar barnet i vagnen med ersättning med ena handen och fullt upptagen med mobilen med den andra. Att man sedan kan få problem och tvingas övergå till ersättning är en annan sak. Min tid som pappa att mata kommer.

Vi fick den vanliga informationen om det dåliga med alkohol som inte direkt är något problem för oss eftersom det dricks otroligt lite och väldigt sällan hemma hos oss och vi fick inforamtion om vaccinationer och om plötslig spädbarnsdöd samt information om att inte skaka barn. Jag passade på att fråga lite kring de nya rön som nu verkar vara på väg om att hela grejen med ”shaking baby syndrom” inte ens existerar och därmed att flera dömts oskyldiga för sådana handlingar. Svaret blev ungefär som jag trodde och hoppades.

Så nu är det nya kontroller om två månader. Lite sådär skumt känns det idag att ha ett spädbarn på två veckor hemma och den äldsta tonåringen på snart 19 år. Mest handlar det om allas tjat om ”sladdis” och liknande. Man vänjer sig. :)

[tags]Barn, Familj, BVC, Amning, Amma, Bröstmjölk[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.