Tvärflöjtslektion del VI

Joakim Nömell spelar tvärflöjt

Det var ett tag sedan jag senast tog tvärflöjtslektioner. Då, 2009 köpte jag en ny egen flöjt och tog några lektioner för att komma igång igen. Det visade sig då att jag lärt in fel grepp under alla år då jag var helt självlärd på syrrans flöjt som tonåring.

det finns väl flera skäl till varför jag ändå inte kom igång efter dom där lektionerna. Läraren var kanon och pedagogisk men bodde på ”fel sida” stan för att det skulle vara praktiskt. Det har också känts svårt att få tid och framför allt en plats att öva på någorlunda ifred. Det finns aldrig något tomt rum att vara i. Jag hade också behövt fler lektioner för att få upp ett bra flyt.

Men nu är det dags igen för ett nytt försök. Jag har ändå kunnat spela ganska avancerat och tvärflöjt är ett av dom vackraste instrumenten jag vet. Flöjten har legat här och jag har pillat på den ibland och suget har alltid funnits där.

Nu ska jag få lite hjälp igång igen av en otroligt duktig flöjtist som också själv har en synnedsättning. Det ska bli kul och jag hoppas jag kan hitta tid och plats att träna mer på.

[tags]Musik, Musikinstrument, Instrument, Blåsinstrument, Tvärflöjt, Flöjt, Sopranflöjt[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.