Halv Marathon 21097 meter rodd

Idag känner jag mig riktigt stolt, jag har kört mitt första lite längre roddpass!

Mellan 1–15 maj finns en online-utmaning att ro ett halvt eller helt Marathon på 21097 meter eller 42196 meter och jag gav mig idag på en halv Marathon och slutförde det. För prestationen får man ett certifikat som visar att man klarat det och möjlighet att köpa lite relaterade produkter vilket i det här fallet var mindre intressant. Det viktiga var att klara det och det har jag nu gjort.

Passet var inte så tungt. På länken nedan kan man se att jag inte jobbade så väldigt hårt. Jag försökte hålla min puls under 150bpm för att orka hela vägen. Dessutom, som ovan roddare som jag är, får jag fortfarande ont på ovana ställen, så som fotleder, min beryktade rumpa som jag även har problem med när jag cyklar långt samt ryggen. Det handlar bara om att dessa delar är väldigt otränade och jag har gjort väldigt många rörelser idag som inte är naturliga för mig i cyklingen. Därtill vet jag att min rygg och mage behöver träna då ren cykling annars är väldigt fokuserad på lår och vader. Men bra bålstorka har man otrolig glädje av även inom cyklingen.

Sedan satte händerna mer begränsning för min insats än ren trötthet. Jag har fortfarande lite problem med blåsor även om det blivit väldigt mycket bättre nu. Jag tror det handlar om att ju bättre grepp man har och ju mindre händerna glider över årorna, desto mindre skador får man. Dessutom härdas självklart händerna och mina datahänder behöver verkligen det. :) På den korta tid jag hittills använd roddmaskin märker jag tydligt att jag får ett stadigare grepp och jag får nu bara små blsåor på vissa fingrar.

Jag slutförde passet på 1:43 vilket jag är helt nöjd med. Eftersom det mest tcyks vara elitroddare som loggar sin träning online så gav det en 17:e plats av totalt 19 rankade denna säsong och det kommer att ändra sig vartefter fler lägger in sina pass då vi bara är i maj månad ännu.

På länekn nedan kan man se passet med splittider och allt. På söndag är sista dagen för dessa två utmaningar och då ska jag försöka komplettera en hel Marathon på 42196 meter. Det lär ta straxt under 4 timmar om jag orkar hålla ungefär samma tempo som idag. Idag blev det en kort bensträckarpaus på kanske 30 sekunder, men då kanske det behövs något mer för näringsintag.

Jag känner mig otroligt nöjd! tiderna kommer jag så klart kunna kapa ganska mycket framöver, men efter detta ska jag fokusera mer på intervallträning både på cykeln och roddmaskinen inför de kommande tävlingarna i juni i tempo och GP.

Se passet här.

[tags]Rodd, Roddmaskin, Concept2, Träning, Marathon[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.