Filmer

På den här sidan är det tänkt att samla alla de filmer, både egna och andras som jag tycker visar ledarhundar i arbete på ett bra sätt.

Filmerna jag skapat själv är av yttersta amatörmässiga kvallitet. Men jag tror ändå det är fullt tillräckligt för detta endamål. Jag har många gånger stått och berättat om ledarhundar och känt att pratet skulle behöva drygas ut med lite rörliga bilder för att publiken bättre ska förstå.

Alla mina egenskapade filmklipp finns på min Youtube-kanal.

Teodor i hinderbanaTeodor var min andra ledarhund och filmklippet nedan spelades in under en av de obligatoriska grundkurserna. En instruktör gick bakom med en handvideokamera.

Teodor tränar dressyr


På en obligatorisk uppföljningskurs tränar vi dressyr i Rudans Friluftsområde i Haninge. Teodor var egentligen grym på både apportering och inkallning. Under en av kurserna sa en synpedagog från en syncentral ”ni ser förälskade ut, han har bara ögon för dig!” Fast just i det här klippet var nog både husse och hund ganska oinspirerade =)

Fassi i hinderbanaFassi är min fjärde hund och när detta klipp spelas in i maj 2011, är det bestämt att hon ska tas ur tjänst, 7 år gammal eftersom hon tröttnat på arbetslivet. Det är därför extra roligt att ha hunnit filma henne. I hinderbanan filmas vi framifrån och man kan tydligt se att hon är ganska långsam men noggrann. Men även en van ledarhund kan vara ”bekväm” och fuska lite ibland vilket också är viktigt att visa. I verkligheten skulle hon kanske inte fått fel och göra om för det sista markhindret som knappt var något hinder. Men i hinderbana ska allt vara rätt. Ett hinder är ett hinder =)

Sabina och Leia i hinderbanaUnder en en rikskurs med Sveriges Ledarhundsförare i maj 2011 var det 10 frivilliga hundekipage som bidrog till min filmsamling. Under en lunch gick vi en enklare hinderbana. Här ser vi Sabinas med Labradortiken Leias bidrag

Ida och Lana i hinderbanaUnder en en rikskurs med Sveriges Ledarhundsförare i maj 2011 var det 10 frivilliga hundekipage som bidrog till min filmsamling. Under en lunch gick vi en enklare hinderbana. Här ser vi Idas med schäfertiken Lana bidrag!

Andras videoklipp

Dressören Emmelie Reinson från Guidedog Stockholm


I de två följande klippen ser vi dressören Emmelie reinson träna två blivande ledarhundar, där av den svarta istället för den vita selen.

http://www.youtube.com/user/emmeliereinson#p/u

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.