Egypten 1989

När denna sida publiceras är det 20-årsdagen av den dykresa jag gjorde med föreningen Aktiva Synskadade som på den tiden hette BBU.

På den här sidan ska jag försöka skriva om det jag kommer ihåg, samla lite bilder och annat kul material.

När jag flyttade från min gamla hemstad sommaren 1988 var jag 15 år och några månader. Jag var redan innan väldigt intresserad av segling och allt som hade med havet att göra, men när jag flyttade med buller och bong, var livet så rörigt och jobbigt såjag behövde göra något. Dåvarande BBU hade då dykning på torsdagar, en verksamhet jag tror startades av Sven nahlin som var en av dom som med blinda dykares hjälp bärgade Svartek från vrak. Han såg potentialen i blinda dykares förmåga som inte stördes av mörker och var vana vid att orientera sig i komplett mörker och känna sig fram.

Jag tror nog att planeringen för resan var i full gång redan den hösten 1988 eftersom all propaganda började ganska tidigt som jag minns det. Vi hade dykuppvisningar i simhallar där vi under vatten byggde ihop rörställningar som sedan restes upp som torn. Allt för att visa att både arbete och kommunikation fungerade lika bra som för seende.

Just det där med lika bra var kanske en överdrift eftersom vi var begränsade till det handteckenspråk vi utvecklade för att få så mycket information som möjligt. Helmask med radioutrustning användes inte.

En kommentar till “Egypten 1989”

  1. Tack så mycket till Sven Nahlin som grundade den föreningen Aktiva Synskadade!
    Tack Joakim för fantastisk minne! Alla Nahlin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.