Grinda 1997

Semester på Grinda 1997

Jag vet inte hur det kom sig att vi valde just grinda som vårt första semestermål med vår lilla växande familj. Men det kanske var Midsommarturen med Uffe, Hugge och Katinka som gjorde att vi fastnade för den ön. Inte för att den turen var allt igenom jättetrevlig men Grinda var mysigt. Sedan var det nog barndomen som drog eftersom jag är uppväxt i Åkersberga och vi ofta besökt Grinda när jag var liten.

Hur som helst så hyrde vi en stuga på södra Grinda allra högst upp på berget. Tror till och med att den heter Bergshyddan. Väldigt brant uppförsbacke på väg till stugan och ett väldigt släpande på vattenhinkar.

Men det är en jättetrevlig ö även om jag varit med om bättre badstränder.

Grinda Värdshus och butik var bra detta år men blev senare märkbart sämre. matbutiken med sämre utbud och värdshuset dyrare och mindre mat.

Den här semestern blev dock lite misslyckad eftersom delar av den firades med Greven + familj. De första tre dagarna fick vi för oss själva men på torsdagen kom dom ut och luften fylldes av dålig stämning och olika viljor som stretade åt olika håll. Familjens dotter kände även hon av stämningarna i sin familj och åt och var mestadels med oss. Vi badade och rodde runt ön med henne och det var ganska trevligt. När vi åt på Grinda värdshus tjafsade dom om ekonomi och det passar ytterst illa ihop med fiskmås och vågskvalp. Man kan lite bittert konstatera att den här konsterlationen inte fungerade särskilt bra och inte ska upprepas.

Bilder måste scannas, men kommer inom kort.

[tags]Semester, Grinda, Grinda Värdshus, Stockholms skärgård, Skärgård[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.