Fikat med Sussie del II

Idag har jag och Sussie varit på stan och fikat, eller rättare sagt försökt fika men det gick inte så bra. åtminstone inte till en början.

Vi träffades efter jobbet på Gamla stans tunnelbanestation för att ta en kort vandring till något av fiken i kvarteren. Säkert 10–15 caféer senare hamnade vi i en rökig källarlokal där vi till slut kunde dricka kaffe. På alla ställen vi försökte besöka av typen fik, blev vi utslängda på grund av hunden. Minns nu inte vilket ställe det var, men ett av dem stod någon som nog var ägaren i helt andra änden av lokalen, säkert 15 meter bort och skrek ”TA UT HUNDEN, TA UT HUNDEN!” och vägrade prata med mig, vägrade titta på det papper som visar att han får släppa in ledarhundar och servicehundar för Livsmedelsverket. Men han hade en bardisk och för säkerhets skull även en stol mellan oss och sig själv. Helt tokig!

Det håller verkligen på att gå åt helvete för oss med ledarhund i det här landet. Synskadades Riksförbund och Sveriges Ledarhundsförare SLHF är två klubbar för inbördes beundran som båda mer verkar emot än för våra intressen. Och Synskadades Riksförbund är en skyddad verkstad där folk verkar föredra att åka färdtjänst resten av sina jädra liv.. det är så tragiskt..

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Posted from .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.