Zwift SZR Race Series 2016 deltävling #11

Bild: Skärmbild från Zwift

Ikväll var det dags för höstens näst sista deltävling i SZR Race Series. Det var min favoritbana, Watopia Flat, 42km platt och snabb bana och jag hade tänkt prestera idag.

Men så blev det inte. Jag hängde med bra på första varvet men blev sedan avhängd av den stora tätklungan. Jag hade i och för sig ingen förhoppning om att hänga med dom snabbaste ända in i mål, men det som hände i kroppen på varv 2 av 4 hade jag inte räknat med. Illamående, håll och kramp i benen och kraften i benen tog helt slut. Det kändes som sista milen på ett riktigt långt pass och sista varvet orkade jag inte ens försöka öka farten.

Man vill alltid hitta orsaker till varför det blir på ena eller andra sättet. Egentligen såg det inte så dåligt ut jämfört med förra veckan. 3,8 watt per kilo 95% av tiden och ett snitt på 272 watt på 20 minuter var väl inte så illa men jag tror att jag skapade det snittet på mitt första varv, för resten gick inte i den andan. :)

En förkylning som ännu inte helt lämnat kroppen kan säkert ha spelat in och sen hemkomst gjorde att jag bara hann trycka i mig snabb energi en stund innan starten. Dagen på jobbet gjorde också att jag kände mig allt annat än inspirerad inför starten.

Men det är bara att leva med, idag gick det inte som tänkt. Jag slog ändå mitt personbästa på 40km på denna banan med flera minuter och även om det bara resulterade i en 44:e plats i B-gruppen ska jag försöka vara nöjd, åtminstone lite. :)

Resultatlistorna från racet

Andra bloggar om: , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.