Zwift SZR ITT Race

B

Ikväll var det dags för tävling igen. Denna gång ett fristående TT-race. TT, eller ”time trial” är ett race där man inte får ta draghjälp av övriga cyklister i en klunga. Ute i ”verkligheten” startar man med någon minuts mellanrum och det är inte tillåtet att ligga nära bakom någon annat än en kort begränsad tid vid omkörning, just för att inte dra nytta av dragkraften bakom en annan cyklist.

I Zwift är det löst på teknisk väg. Alla startar samtidigt och man kan ligga i stora klungor, men draghjälpen, eller ”draft” som det heter är avstängd när man använder TT-cykeln. Då är det bara ens egen effekt som räknas och draghjälpen av andra cyklister är endast mental.

Kvällens lopp gick på Watopia flat, tre varv på en dryga 10km lång bana utan några direkta utmanande backar. Det var cirka 150 startande. Själv kände jag mig ganska OK i kroppen trots en lite irriterad hals, så jag väntade mig inga egna underverk.

Starten gick och jag tyckte som vanligt att jag hängde med bra på första varvet som jag klarade av på 14:34 minuter. Andra varvet gick långsammare på 15:07 minuter och tredje och sista varvet gick ytterligare några sekunder långsammare och slutade på 15:11.

Den totala tiden för mig blev 45:35 minuter, 7 minuter efter vinnaren i A-gruppen. I min B-grupp räckte tiden till en 12:e plats vilket jag är grymt nöjd med.

För min del var detta sista tävlingen för i år, men under jul och nyår blir det så klart en massa träning, både löpning, rodd och cykel. Ser fram emot när en ny serie drar igång nästa år.

Resultaten kan man se här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

ild: Skärmbild från Zwift

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.