Zwift uppdatering 4/8/2017

Bild: Zwift-cyklist i London

Bild: Zwift-löpare i London

Idag kom äntligen en ny uppdatering till Zwift. Den hade jag sett fram emot även om den inte innehöll så mycket nytt. Men ett par spännande nya funktioner jag gläder mig åt.

Redan förra uppdateringen innehöll en förbättring för löparmodulen som fortfarande befinner sig i någon sorts beta-stadie. Det kom en möjlighet att kalibrera stegsensorn så att löparens hastighet i Zwift bättre ska stämma överens med den hastighet man har på sitt löpband. Kalibreringen är enkel, man anger en hastighet som man ska springa i i 60 sekunder, sedan är det klart. Den här funktionen gör att det kommer bli mer rättvisande värden.

Dagens uppdatering gjorde först och främst löparmodulen officiell. Nu kom det upp valknappar för cykling och löpning. Tidigare har man behövt klicka i ett osynligt fält på skärmen för att byta till löpning. Men nu anser man tydligen att funktionen ska gå live. Det känns riktigt roligt. Därtill kom dom första 10 nivåerna för löpning med möjlighet att låsa upp olika typer av virtuell utrustning så som pannband, skor etc. Cyklingen har idag 25 nivåer.

En annan stor nyhet idag, var möjligheten att ytterligare anpassa sin avatar och att även detta nu omfattar även löpning. Tidigare fick löparen ha cykelkläder på sig och man fick manuellt ta bort cykelhjälmen. Nu har löparen mer typiska löparkläder och cykelhjälmen åker automatiskt av när man byter sport. Man kunde få en del roliga kommentarer från andra som var online; ”varför har löparen cykelhjälm, haha”.

En ytterligare förbättring jag kan dra nytta av, är möjligheten att kalibrera min trainer inne i Zwift istället för att använda tillverkarens iPhone-app just för detta. Man behöver inte kalibrera trainern så ofta, men det kommer bli smidigt att kunna göra det i samma miljö.

Vidare utlovade man nya banor inom kort vilket jag ser fram emot. Jag kan tro att ett löparspår är nära förestående. Dom långa cykelsträckorna är lite tråkiga att springa.

Nu längtar jag ännu mer efter en roddmodul. Tidigare i vår nämnde faktiskt VDn för Zwift i en intervju att det var nästa steg eftersom det finns maskiner som redan kan sända den data som krävs och just en sådan maskin råkar stå i mitt träningsrum. Förstå vilken komplett träningsapplikation det kan bli!

Just nu är det inte så mycket inomhuscykling för mig. Det har varit mycket utomhuslöpning och det ska jag fortsätta med så länge det är väder för det. Det är nästan för varmt att sitta inne och slita och jag har känt vid de senaste passen illamående och orkeslöshet. Fläkt och öppna fönster hjälper inte. Det är varmt att springa ute också men det ger svalka på ett annat sätt och eftermiddagar och kvällar är det svalare.

Men snart kommer hösten och vintern och då blir det mycket inomhusträning igen och förhoppningsvis snart ännu fler spännande uppdateringar.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.